Dikkebandenrace 2014

ALIJV Nieuws:  Dikke Bandenrace in Abbekerk

Op kermismaandag 25 augustus a.s. om 18.30 uur wordt de Rabo Dikke Banden Race in Abbekerk gehouden. Een wielerwedstrijd speciaal voor jongens en meisjes uit Abbekerk, Lambertschaag, De Weere, Twisk en omliggende dorpen. De wielerwedstrijd wordt georganiseerd door IJsvereniging ALIJV in samenwerking met HRTC en Rabobank Hoorn.

Het parcours is 800 meter lang. De start vindt plaats op de Essenlaan ter hoogte van het Dorpshuis. Daarna rechtsaf richting Burg. Kromplein en direct linksaf richting Dorpsstraat. Daarna rechtsaf op de Dorpsstraat richting café “Het Nieuwe Bonte Paard”. Vervolgens rechtsaf de Esdoornlaan in en uiteindelijk rechtsaf de Essenlaan in.

Er zijn 4 leeftijdsgroepen:

Groep 1:              tot en met 6 jaar             rijdt 1 ronde

Groep 2:              7 en 8 jaar                          rijdt 2 ronden

Groep 3:              9 en 10 jaar                        rijdt 3 ronden

Groep 4               11 en 12 jaar                      rijdt 4 ronden

De jongens en meisjes rijden apart. Aan deze race kun je meedoen met je eigen fiets, dus een gewone fiets, mountainbike of city bike (minimale banddikte 28 mm). Een ligfiets of racefiets mag niet. Je mag trouwens ook geen wielerlicentie hebben want dan ben je al te goed getraind. De Rabobank zorgt voor helmen en voor de verzekering.

Alle deelnemers krijgen diverse leuke prijzen: Een speciaal T-shirt en een blijvende herinnering van de Rabobank en een kaartje voor zweefmolen of de botsauto’s. De winnaars krijgen natuurlijk ook nog een prijs en worden rondgereden in een auto. Maar dat is nog niet alles. De beste jongen en het beste meisje van groep 2, 3 en 4 gaan door naar de grote finale in oktober (locatie n.n.b.). Daar strijd je tegen de winnaars van andere Rabo Dikke Banden Races (zie ook: www.rabodikkebandenrace.nl )

Als je mee wilt doen kun je jezelf opgeven vanaf 18.00 uur bij de jurywagen (Essenlaan).

We hopen op veel deelname bij de diverse onderdelen.

Belangrijk voor de omwonenden:

Door de dikke bandenrace is het noodzakelijk dat de Dorpsstraat (van Vekenweg tot Noordzicht) + het parcours vanaf 18.00 uur wordt afgesloten voor het (doorgaande) verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Vekenweg, Druijfplaats, Kronkelbaan, Noordzicht. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de Reigerweg. Voor dringende situaties is er in overleg met de organisatie altijd een oplossing mogelijk. We hopen op uw medewerking. Verder willen we vragen of alle omwonenden het parcours vrij willen houden van auto’s en andere obstakels.

Tot slot: Op zondag 19 oktober vindt voor de 10e keer de veldloop plaats in Abbekerk (nadere info volgt). Zie ook onze website www.ijsclubalijv.nl

Bestuur ALIJV