Jeugdschaatswedstrijd zondag 26 november

UITSLAG JEUGDSCHAATSWEDSTRIJD OP IJSBAAN DE WESTFRIES

Zondag 26 november hebben een aantal schaatsers van de Abbekerker Lambertschager IJsVereniging (ALIJV) een wedstrijd gereden op ijsbaan De Westfries in Hoorn.

Nick Verlaat (11) heeft super gepresteerd. Hij won goud op de 100 meter èn goud op de marathon. Jan Koning (10) heeft ook goed gereden en behaalde daarmee zilver op de marathon. Op de 100 meter viel hij met een vierde plek maar net buiten de prijzen. Rik Wenker (10), die vorig jaar in beide disciplines nog prijzen won was deze keer 8e op de 100 meter en was niet ver achter Jan op de marathon. Liselotte Hermeler (8) heeft voor de eerste keer een wedstrijd gereden en heeft het goed gedaan.  Ze was 25e op de 100 meter en op de marathon was ze niet ver van de top 3 geëindigd.

Aan alle jeugd van De Weere, Abbekerk en Lambertschaag; Kom volgend jaar ook jeugdschaatsen. Het is leuk om te leren en als je jong leert schaatsen heb je daar de rest van je leven plezier van.

Nick Jan en Rik Liselotte

Uitslag wedstrijd voor Jeugdschaatsers 26-11-2017