Zeer geslaagde veldloop en wandeltocht in Abbekerk 2017

Zeer geslaagde veldloop en wandeltocht in Abbekerk

Op zondag 22 oktober jl. is de dertiende veldloop in Abbekerk gehouden. Er waren zeer veel deelnemers (ruim 200) afgekomen op dit evenement dat werd georganiseerd door de ijsvereniging ALIJV (Abbekerk-Lambertschaag). We hadden een record aantal deelnemers en dat was mede te danken aan de inschrijving van de loopgroep “de meeuwen” uit Volendam e.o. Zij kwamen met maar liefst 60 personen naar Abbekerk. Prachtig !

De weersomstandigheden waren goed. Het parcours was behoorlijk nat en drassig i.v.m. de overvloedige regenval van de dagen voorafgaande aan de veldloop. Door de organisatie was er weer een heel mooi en gevarieerd parcours uitgezet (door fruittuinen, weilanden, bosparken en over de weg). Uiteraard was het parcours weer behoorlijk uitdagend. Er waren drie afstanden waar uit gekozen kon worden: 2 km (jeugd), 5 km en 10 km. Voor de derde maal werden er bij de lange afstand 2 ronden gelopen over het parcours. Hier volgen de uitslagen (ingekort):

Winnaars bij de jeugd waren: Jongens t/m 9 jaar : Valentino Nipperus; Jongens 10/12 jaar : Jac Ruiter; Meisjes t/m 9jaar : Eva Boumans; Meisjes 10/12 jaar : Tara de Greeuw;

Winnaars bij de 5 km waren: Nick Beerepoot (m) en Jolanda Konijn (v).

Uitslag bij de 10 km (over all) bij de mannen: 1. Ruud Beerepoot, 2. Frank van Lieshout en 3. Cees Kersten. Ruud Beerepoot had een tijd van 39,12. Bij de vrouwen was de uitslag (over all) als volgt: 1. Marleen Stroomer, 2. Margareth Smal en 3. Sandra Butter. De tijd van Marleen Stroomer was 51,56.

Voor de uitslag van de 2, 5 en 10 km verwijzen wij naar de website van de onze ijsvereniging (www.ijsclubalijv.nl). Tijdens het evenement hadden we technische problemen met het verwerken van de tijden, mogelijk dat er op de website onjuistheden in de uitslag voor kunnen komen. Er was ook een wisselbeker (beschikbaar gesteld door de triatlonvereniging Abbekerk) voor de snelste Abbekerker/Lambertschager. Bij de mannen ging de beker voor de vierde maal naar Colin Meijners en bij de vrouwen was er dit jaar helaas geen lokale deelneemster. Colin is met zijn prestaties uitgebreid in het Noordhollands Dagblad geëerd. Prachtig artikel over deze sportieve dorpsgenoot.

Naast de veldloop was er dit jaar ook de gelegenheid om het parcours wandelend af te leggen. Vele inwoners en oud-inwoners van Abbekerk/Lambertschaag hebben het dorp eens van de andere kant gezien. Getooid met laarzen en waterdicht schoeisel hebben zij genoten van de 5 kilometer lange wandeling.

Als organisatie kunnen we geen evenement organiseren zonder hulp van vrijwilligers, sporters, omwonenden, instanties, gemeente, bedrijven en sponsors. We zijn dan ook zeer veel dank verschuldigd aan alle mensen die op wat manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen aan dit evenement: Het organisatiecomité voor de voorbereiding van het evenement en uitzetten van het parcours, bestuursleden van ALIJV , alle vrijwilligers op of rond het parcours (vlaggers, inschrijvers, jury, tijdwaarnemers, verkeersregelaars, voorfietsers, EHBO, speaker, opbouwers, uitzetters, helpers bij het uitdelen van sportdrank, helpers bij de verloting en prijsuitreiking etc.etc.).

Verder zijn er ook veel mensen/bedrijven geweest die materiaal, prijzen en/of diensten beschikbaar gesteld hebben: ALC, Hartog (jurywagen),Peter Groot  (Geluid-JONK), Triatlonvereniging Abbekerk, Mark Boltendal (Vlaar), Runnersworld, Triatlonvereniging Heerhugowaard, Sjaak Mettes (Deen), Café Het Nieuwe Bonte Paard, Diana Buis (fotograaf),  Bloemisterij Nellie Bosstad (bloemen), Spar Abbekerk. Onze grote dank hiervoor.

We zijn ook zeer blij met de financiële bijdrage van de volgende bedrijven:  Grasdrogerij Hartog (Abbekerk), Banketbakkerij Rijkhoff (Amsterdam), Straatmakersbedrijf Meijners & Groot (Abbekerk/Spanbroek), Swier Installatietechniek (Abbekerk), De Noterij (Abbekerk), Remco Goijaerts Schilderwerken (Abbekerk),  Administratiekantoor Bervoets (Abbekerk) en Bloembollenbedrijf Van Diepen (Hoogwoud).

Maar een veldloop zou niet georganiseerd kunnen worden als er geen parcours zou zijn. Dankzij de medewerking van de gemeente Medemblik, ALC, de volkstuinvereniging, zwembad De Spetter, de familie Kistemaker en de familie Schouten hebben we een prachtig en gevarieerd parcours uit kunnen zetten (de deelnemers waren zeer enthousiast).

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. Al zullen er altijd dingen zijn die anders of beter kunnen. Tot volgend jaar.

Bestuur ALIJV.