Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen bij ALIJV     2020 – 2021

Het seizoen gaat weer beginnen. Meld je nu weer aan!

Vrijdagavond:  2 oktober 2020 ( 17.45 – 18.45 )
-
Aanmelden kan door het downloaden van dit formulier. Het formulier kunt u, voorzien van een handtekening, via het maken van een foto terugsturen naar jeugdschaatsen@ijsclubalijv.nl of in de brievenbus op het adres Wipmolenstraat 30 1657 AT Abbekerk. Helaas is dit nodig i.v.m. de AVG Privacy wetgeving.
Zaterdagochtend
: 3 oktober 2020 ( 9.00 – 10.00 )
-
Aanmelden via infojeugdschaatsen@gmail.com (IJsvereniging Wieringermeer)

JS_2

Onze ijsclub doet al jaren mee met jeugdschaatsen van de KNSB.

De afgelopen jaren is er een samenwerking ontstaan met de IJsvereniging Wieringermeer. ALIJV verzorgt de lessen op vrijdagavond en IJsvereniging Wieringermeer op zaterdag ochtend. Door deze samenwerking kunnen hebben we meerdere groepjes van verschillende niveau’s aanbieden waardoor de niveau verschillen minder groot zijn in de groepjes.

Op zaterdagochtend vanaf 5 oktober tot half december van 9.00 uur tot 10.00 uur. Op vrijdagavond vanaf 4 oktober tot begin maart van 17.45 uur tot  18.45 uur. Tijdens deze lessen zal op een speelse manier de schaatstechniek bijgebracht worden. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen zich opgeven. De kinderen worden naar leeftijd en / of schaatsvaardigheid ingedeeld. Aan het einde van het seizoen krijgen de kinderen een ‘schaatsvaardigheidsdiploma’.  Hierin staat aan gevinkt wat het kind beheerst en er wordt een diploma nummer gegeven voor het rijden van een start en remproef en een slalomproef. De laatste les wordt er een uur lang rondjes gereden. Het aantal rondjes wordt ook vermeld op het diploma.
De schaatsoefeningen zijn voor het “langebaanschaatsen”. Deze oefeningen kunnen dan ook alleen op de “gewone schaatsen” ( easy gliders, combi noren, houtjes, lage noren). Eventueel kun je de schaatsen huren of leasen bij Van der Woude op de ijsbaan. Op de website van Van der Woude staat de informatie en de prijzen.

IMG_5519

In maart rijden we de ‘Westfrieslandtocht’. De kinderen schaatsen rondjes, rijden onder bruggetjes door en kunnen stempels halen bij de verschillende posten. Een gezellige afsluiting van het seizoen.

U betaald per kind 85 euro voor de vrijdagavond.
De prijs voor de zaterdagochtend wordt doorgegeven door jeugdschaatsen Wieringerwerf.

Rekeningnummer : NL23 RABO 0333 0582 59
Abbekerk-Lambertschaagse IJsvereniging

Nog een paar praktische zaken en regels:

• Vervoer moet zelf worden geregeld. Dus zoek elkaar op en rijd met elkaar mee!
  • Geef even door als er medische indicaties zijn waar de begeleiders rekening mee moeten houden.
  • Handschoenen zijn verplicht!
  • Hesjes worden in entree hal de eerste les uitgedeeld. Deze moeten de laatste les weer worden ingeleverd.
  • Kinderen mogen NIET op het ijs voordat de toeter is gegaan.
  • Deelname aan de schaatslessen, aanwezigheid op de ijsbaan is op eigen risico. Uw kind is niet verzekerd via onze IJsvereniging ALIJV

Begeleiders

Ook kun je je aanmelden als begeleider! Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar jeugdschaatsen@ijsclubalijv.nl
ontactpersoon: Klaas de Snaaijer ( 06-21865753 )

Schaats trainingsgroep Koggenland

Ieder jaar stromen er vanuit het jeugdschaatsen weer kinderen door naar de schaats trainingsgroep Koggenland. Kinderen die echt op schaatsen willen bij de trainingsgroep moeten minimaal niveau 4 van het vaardigheidsdiploma hebben. Verder is aanmelding niet leeftijd gebonden. Nieuwsgierig? Kijk op de website !