Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen bij ALIJV.

Het jeugdschaatsen start weer:

– 6 oktober 2018 voor de zaterdagochtend ( 8.55 ) – aanmelden via infojeugdschaatsen@gmail.com
- 5 oktober 2018 voor de vrijdagavond ( 17.40 ) – Aanmelden

Inschrijven voor 2018 / 2019 is nog niet mogelijk.

JS_2Onze ijsclub doet al jaren mee met jeugdschaatsen van de KNSB.

De afgelopen jaren is er een samenwerking ontstaan met de IJsvereniging Wieringermeer. ALIJV verzorgt de lessen op vrijdagavond en IJsvereniging Wieringermeer op zaterdag ochtend. Door deze samenwerking kunnen hebben we meerdere groepjes van verschillende niveau’s aanbieden waardoor de niveau verschillen minder groot zijn in de groepjes.

Op zaterdagochtend vanaf oktober tot half december van 8.55 uur tot 9.55 uur. Op vrijdagavond vanaf oktober tot begin maart van 17.40 uur tot  18.35 uur. Tijdens deze lessen zal op een speelse manier de schaatstechniek bijgebracht worden. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen zich opgeven. De kinderen worden naar leeftijd en / of schaatsvaardigheid ingedeeld. Aan het einde van het seizoen krijgen de kinderen een ‘schaatsvaardigheidsdiploma’.  Hierin staat aan gevinkt wat het kind beheerst en er wordt een diploma nummer gegeven voor het rijden van een start en remproef en een slalomproef. De laatste les wordt er een uur lang rondjes gereden. Het aantal rondjes wordt ook vermeld op het diploma.
De schaatsoefeningen zijn voor het “langebaanschaatsen”. Deze oefeningen kunnen dan ook alleen op de “gewone schaatsen” ( easy gliders, combi noren, houtjes, lage noren). Eventueel kun je de schaatsen huren of leasen bij Van der Woude op de ijsbaan. Op de website van Van der Woude staat de informatie en de prijzen.

JS_1

In maart rijden we de ‘Westfrieslandtocht’. De kinderen schaatsen rondjes, rijden onder bruggetjes door en kunnen stempels halen bij de verschillende posten. Een gezellige afsluiting van het seizoen.

U betaald per kind 50 euro voor de zaterdagochtend en
                              77 euro voor de vrijdagavond.

(rekeningnr ijsclub: NL23 RABO 0333 058 259 tav IJsvereniging ALIJV te Abbekerk)

Nog een paar praktische zaken en regels:

• Vervoer moet zelf worden geregeld. Dus zoek elkaar op en rijd met elkaar mee!
  • Geef even door als er medische indicaties zijn waar de begeleiders rekening mee moeten houden.
  • Handschoenen zijn verplicht!
  • Hesjes worden in entree hal de eerste les uitgedeeld. Deze moeten de laatste les weer worden ingeleverd.
  • Kinderen mogen NIET op het ijs voordat de toeter is gegaan.
  • Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt bij de ijsclub vanaf het moment dat de kinderen het ijs op gaan en er weer af gaan.

Begeleiders

Ook kun je je aanmelden als begeleider! Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar jeugdschaatsen@ijsclubalijv.nl
ontactpersoon: Klaas de Snaaijer ( 06-21865753 )

Schaats trainingsgroep Koggenland

Ieder jaar stromen er vanuit het jeugdschaatsen weer kinderen door naar de schaats trainingsgroep Koggenland. Kinderen die echt op schaatsen willen bij de trainingsgroep moeten minimaal niveau 4 van het vaardigheidsdiploma hebben. Verder is aanmelding niet leeftijd gebonden. Nieuwsgierig? Kijk op de website !