Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen bij ALIJV  * Inschrijving is gesloten!

Helaas! Het jeugdschaatsen is zo populair dat wij geen nieuwe aanmeldingen meer voor de vrijdagavond kunnen plaatsen. U kunt het proberen bij een andere ijsvereniging.

Zaterdagochtend:  6 oktober 2018 ( 8.55 )
- Aanmelden via infojeugdschaatsen@gmail.com ( IJsvereniging Wieringermeer )
Vrijdagavond: 5 oktober 2018 ( 17.40 )
-
Aanmelden kan door het downloaden van dit formulier. Het formulier kunt u, voorzien van een handtekening, via het maken van een foto terugsturen naar jeugdschaatsen@ijsclubalijv.nl of in de brievenbus op het adres Noordzicht 36.
Helaas is dit nodig ivm de AVG privacy wetgeving.

JS_2

Onze ijsclub doet al jaren mee met jeugdschaatsen van de KNSB.

De afgelopen jaren is er een samenwerking ontstaan met de IJsvereniging Wieringermeer. ALIJV verzorgt de lessen op vrijdagavond en IJsvereniging Wieringermeer op zaterdag ochtend. Door deze samenwerking kunnen hebben we meerdere groepjes van verschillende niveau’s aanbieden waardoor de niveau verschillen minder groot zijn in de groepjes.

Op zaterdagochtend vanaf oktober tot half december van 8.55 uur tot 9.55 uur. Op vrijdagavond vanaf oktober tot begin maart van 17.40 uur tot  18.35 uur. Tijdens deze lessen zal op een speelse manier de schaatstechniek bijgebracht worden. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen zich opgeven. De kinderen worden naar leeftijd en / of schaatsvaardigheid ingedeeld. Aan het einde van het seizoen krijgen de kinderen een ‘schaatsvaardigheidsdiploma’.  Hierin staat aan gevinkt wat het kind beheerst en er wordt een diploma nummer gegeven voor het rijden van een start en remproef en een slalomproef. De laatste les wordt er een uur lang rondjes gereden. Het aantal rondjes wordt ook vermeld op het diploma.
De schaatsoefeningen zijn voor het “langebaanschaatsen”. Deze oefeningen kunnen dan ook alleen op de “gewone schaatsen” ( easy gliders, combi noren, houtjes, lage noren). Eventueel kun je de schaatsen huren of leasen bij Van der Woude op de ijsbaan. Op de website van Van der Woude staat de informatie en de prijzen.

JS_1

In maart rijden we de ‘Westfrieslandtocht’. De kinderen schaatsen rondjes, rijden onder bruggetjes door en kunnen stempels halen bij de verschillende posten. Een gezellige afsluiting van het seizoen.

U betaald per kind 80 euro voor de vrijdagavond.
De prijs voor de zaterdagochtend wordt doorgegeven door jeugdschaatsen Wieringerwerf.

Rekeningnummer : NL23RABO0333058259
Abbekerk-Lambertschaagse IJsvereniging

Nog een paar praktische zaken en regels:

• Vervoer moet zelf worden geregeld. Dus zoek elkaar op en rijd met elkaar mee!
  • Geef even door als er medische indicaties zijn waar de begeleiders rekening mee moeten houden.
  • Handschoenen zijn verplicht!
  • Hesjes worden in entree hal de eerste les uitgedeeld. Deze moeten de laatste les weer worden ingeleverd.
  • Kinderen mogen NIET op het ijs voordat de toeter is gegaan.

Begeleiders

Ook kun je je aanmelden als begeleider! Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar jeugdschaatsen@ijsclubalijv.nl
ontactpersoon: Klaas de Snaaijer ( 06-21865753 )

Schaats trainingsgroep Koggenland

Ieder jaar stromen er vanuit het jeugdschaatsen weer kinderen door naar de schaats trainingsgroep Koggenland. Kinderen die echt op schaatsen willen bij de trainingsgroep moeten minimaal niveau 4 van het vaardigheidsdiploma hebben. Verder is aanmelding niet leeftijd gebonden. Nieuwsgierig? Kijk op de website !