Veldloop 2013 verslag

Zeer geslaagde veldloop in Abbekerk

Op zondag 20 oktober jl. is de negende veldloop in Abbekerk gehouden. Er waren weer veel deelnemers (ruim 160) afgekomen op dit evenement dat werd georganiseerd door de ijsvereniging ALIJV (Abbekerk-Lambertschaag).

De weersomstandigheden waren tijdens de loop prima. Door de organisatie was er weer een heel mooi en gevarieerd parcours uitgezet (door fruittuinen, weilanden, bosparken en over de weg). Door de regenval van de afgelopen weken was het parcours behoorlijk zwaar. Er waren vier afstanden waar uit gekozen kon worden: 1 km (kleuterloop samen met ouder), 2 km (jeugd), 4 km en 8 km. Hier volgen de uitslagen (ingekort):

Winnaars bij de kleuterloop waren: Wouter Konijn (jongens) en Lieke Schipper (meisjes).

Winnaars bij de jeugd waren:Jongens t/m 8 jaar : Seth van Diepen; Jongens 9/10 jaar : Sander Dam; Jongens 11/12 jaar: Jan Kalverdijk;  Meisjes t/m 8jaar : Mijntje Webster; Meisjes 9/10 jaar : esmee Berkhout; Meisjes 11/12 jaar: Nina van Diepen.

Winnaars bij de 4 km waren: Junioren (m): Ard Ursem; senioren (m): Colin Meijners;  junioren (v): Jetske van Kampen; senioren (v): Margret van Kampen. De snelste tijd bij de vrouwen werd gelopen door Jetske van Kampen en bij de mannen door Colin Meijners.

Winnaars bij de 8 km waren: senioren (m): Bart Klaver; 40+ (m): Ron van Diepen; 50 + (m): Gerard Wever;  senioren (v): Bianca van Diepen; 40 + (v): Renee Lammers; 50 + (v): Monique Brattinga. De snelste tijd bij de vrouwen werd gelopen door Bianca van Diepen en bij de mannen door Ron van Diepen in een parcoursrecord van 26,12.

De uitslagen van de 1, 2, 4 en 8 km staan op onze website. Er was ook een wisselbeker (beschikbaar gesteld door de triatlonvereniging Abbekerk) voor de snelste Abbekerker en Abbekerkse. Bij de mannen ging de beker (wederom) naar Sjaak Mettes en bij de vrouwen naar Linda Laauwen

DSC03778.JPG.

Als organisatie kunnen we geen evenement organiseren zonder hulp van vrijwilligers, sporters, omwonenden, instanties, gemeente, bedrijven en sponsors. We zijn dan ook zeer veel dank verschuldigd aan alle mensen die op wat manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen aan dit evenement: Het organisatiecomité voor de voorbereiding van het evenement en uitzetten van het parcours, bestuursleden van ALIJV , alle vrijwilligers op of rond het parcours (vlaggers, inschrijvers, jury, tijdwaarnemers, verkeersregelaars, voorfietsers, EHBO, speaker, opbouwers, uitzetters, helpers bij het uitdelen van sportdrank, helpers bij de verloting en prijsuitreiking etc.etc.).

Verder zijn er ook veel mensen/bedrijven geweest die materiaal, prijzen en/of diensten beschikbaar gesteld hebben: Pieter Ros, Grasdrogerij Hartog, ALC, Peter Groot, Martijn Hensen en Jan Boeder (JONK), Triatlonvereniging Abbekerk, Mark Boltendal (Vlaar), Bas Stam, Runnersworld, Rocosport Nieuwe Niedorp, Triatlonvereniging Heerhugowaard, Sjaak Mettes (Deen), HRTC, Dorpshuis De Nieuwe Haven, Bloemisterij Nellie Bosstad, Spar Abbekerk. Onze grote dank hiervoor.

We zijn ook zeer blij met de financiële bijdrage van de volgende bedrijven:  Grasdrogerij Hartog (Abbekerk), Banketbakkerij Rijkhoff (Amsterdam), Bruidsmode Change (Abbekerk),  Straatmakersbedrijf Meijners & Groot (Abbekerk/Spanbroek), Swier Installatietechniek (Abbekerk), Schildersbedrijf De Verwer (Abbekerk) en notariskantoor Mantel en Overtoom (Benningbroek).

Maar een veldloop zou niet georganiseerd kunnen worden als er geen parcours zou zijn. Dankzij de medewerking van de gemeente Medemblik, ALC, de volkstuinvereniging, zwembad De Spetter, Piet Chattellon, de familie Kistemaker, de familie Groot en de familie Schouten hebben we een prachtig en gevarieerd parcours uit kunnen zetten (de deelnemers waren zeer enthousiast).

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. Al zullen er altijd dingen zijn die anders of beter kunnen. Volgend jaar vindt er weer een veldloop plaats en wel (zeer waarschijnlijk) op zondag 19 oktober 2014. Voor veel lopers is dit dan ook weer de laatste training voor de start van het cross-seizoen.

Bestuur ALIJV.

DSC03776.JPG DSC03779.JPG